Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зрадив присязі та працював на окупантів – підозрюється експравоохоронець з Куп‘янщини

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури колишньому поліцейському повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року колишній старший інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області добровільно перейшов на бік ворога та співпрацював з представниками РФ, які окупували смт Шевченкове.

У липні він подав заяву про прийняття на посаду у незаконному правоохоронному органі, а також копії особистих документів, автобіографію, анкету, особисті фотокартки із заявою про надання згоди на обробку персональних даних та підписав «трудовой договор».

Окупанти призначили його на посаду «и. о. старшего оперуполномоченного отделения по делам несовершеннолетних» в так званому «УВД ВГА Харьковской области».

Пізніше він добровільно обійняв псевдопосаду «участкового уполномоченного полиции группы уполномоченных полиции Пункта полиции № 2 (дислокация пгт. Шевченково)», чим забезпечив становлення і зміцнення влади РФ на тимчасово окупованій території.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.