Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Знімали кошти з депозитів вкладників – судитимуть організовану групу банківських працівників

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно трьох працівниць банківської установи за фактами привласнення, розтрати майна та службового підроблення (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

В ході розслідування встановили, що у 2015 році начальник відділення, менеджер та касир одного з банків Донецької області розробили схему привласнення коштів клієнтів.

Підозрювані підробляли банківські документи та знімали грошові кошти у національній валюті і доларах США з депозитних рахунків вкладників. По завершенню строків дії депозитів вони переконували клієнтів у пролонгації вкладів, мотивуючи суттєвим зростанням суми майбутніх виплат.

Упродовж трьох років організована група незаконно заволоділа грошима клієнтів на загальну суму близько 600 тис грн.

Досудове розслідування здійснювало ГУ НП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.