Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Зливав» окупантам координати місць дислокації підрозділів ЗСУ на Миколаївщині - затримано чергового російського агента

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканцю міста Миколаєва. Йому інкримінують несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та боєприпасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний - ексспівробітник поліції через Телеграм-канал почав листування з представником країни-агресора. Адміністратор каналу - завербований фсб рф та є фігурантом у кримінальних провадженнях.

Підозрюваний збирав та передавав інформацію ворогу щодо місць дислокації підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань на території Миколаєва та області.

Розвіддані він передавав у вигляді відміток на карті місцевості та графічних координат.

Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує покарання - позбавлення волі до 12 років.

Досудове розслідування здійснюється СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.