Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Зливали» ворогу дані про розміщення ЗСУ та результати обстрілів – на Сумщині викрито агентурну групу

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури трьом жителям м. Середина-Буда повідомлено про підозру у державній зраді(ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, до складу агентурної групи входила 25-річна дівчина, її 50-річна мати та 42-річний односелець. Вони збирали дані про актуальні місця розміщення підрозділів Збройних Сил України, їх переміщення, озброєння. Також інформували ворога про результати нанесення вогневих уражень рф по території Шосткинського району Сумської області.

Дотримуючись засобів конспірації, всю зібрану інформацію наймолодша підозрювана узагальнювала та передавала за допомогою одного з месенджерів військовослужбовцю збройних сил російської федерації, який з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну залучив її до конфіденційного співробітництва.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.