Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Жителю Чернігівщини повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 20-річному мешканцю Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, юнак з проросійськими поглядами у жовтні 2023 року налагодив зв'язок з представниками військового підрозділу рф. Він добровільно погодився на негласне співробітництво з ними за грошову винагороду. 

На виконання завдань держави-агресора він встановлював і передавав відомості щодо місцезнаходження підрозділів ЗСУ, переміщення військової техніки територією Чернігівської області. При цьому додавав відповідні відеозаписи з координатами їх розташування.

Під час проведення обшуку в хлопця виявлено та вилучено мобільний телефон, де міститься переписка з особою, яка ставила йому ці завдання.

Підозрюваного затримано правоохоронцями одразу після виконання чергових вказівок куратора. 

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.