Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Житель Черкащини, який «злив» ворогу розвіддані про місце дислокації українських систем ППО, постане перед судом

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік на виконання завдання представників ФСБ РФ збирав та передавав розвідувальну інформацію на користь держави-агресора. Її пересилав своїм кураторам через месенджер «Telegram».

Дані стосувалися розміщення блокпостів, військових об’єктів та адмінбудівель правоохоронних органів на території м. Черкаси та області. Усі вони задіяні у відсічі російській військовій агресії.

Також агент спецслужби РФ виїхав до одного з міст на Черкащині для встановлення та передачі ворогу відомостей про дислокацію підрозділу протиповітряної оборони Збройних Сил України. Він знаходиться в безпосередньому оточенні одного з ключових об’єктів критичної інфраструктури енергетичної галузі.

Фігуранта затримано безпосередньо під час передачі здобутих ним відомостей про місце дислокації систем ППО української армії.

Наразі до нього застосовано обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювали працівники Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.