Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здавав спецслужбам РФ місця дислокації ЗСУ – судитимуть корегувальника

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно уродженця Луганської області за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 114-2, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну він  виїхав з тимчасово окупованої території Луганської області в центральну частину України.

У серпні 2022 року через один із телеграм-каналів з пошуку роботи обвинувачений почав спілкуватися з представником ФСБ РФ. За грошову винагороду він запропонував йому збирати інформацію про місця дислокації військовослужбовців ЗСУ, розташування військових об’єктів тощо.

Сума винагороди залежала від складності виконання завдання та транспортних витрат.

За вказівкою куратора обвинувачений виїхав в один із населених пунктів в центральній частині України та встановив місця розташування військових частин, казарм, адміністративних будівель і військового госпіталю. Здійснивши відео та фотофіксацію цих об’єктів, підозрюваний надіслав зібрану інформацію представникам країни-агресора із зазначенням геолокації та детальним описом місцевості.

Наступне завдання корегувальника полягало у здійсненні фото та відеофіксації інших військових об’єктів, у тому числі аеродрому, де дислокуються військові літаки Повітряних Сил ЗСУ.

Правоохоронці спрацювали на випередження та затримали корегувальника під час виконання цього замовлення.

Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.