Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здавав місцезнаходження ЗСУ представнику ФСБ РФ – на Харківщині викрито чергового інформатора

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Балаклійського району за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року чоловік почав спілкуватись зі співробітником ФСБ РФ. Від нього підозрюваний отримав завдання — збирати інформацію про місця розташування ЗСУ у Харкові та області. Перебуваючи на території Харківського району, він зібрав інформацію про розміщення блокпостів та передав інформацію представнику держави-агресора.

Прибувши до Харкова, підозрюваний приїхав до однієї з військових частин та наніс на карту відповідні позначки про об‘єкт. Всю інформацію він передав російському агенту.

Правоохоронці затримали громадянина в порядку ст. 208 КПК України під час виконання чергового завдання від представника ФСБ РФ. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід проводить Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.