Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збували небезпечний психотроп PVP – на Кіровоградщині викрито організовану злочинну групу

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру учасникам організованої злочинної групи, які налагодили канал збуту наркотичних засобів та психотропних речовин через платформу чат-боту Telegram (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, злочинна група діяла на території області з початку 2023 року. До її складу входило троє осіб: двоє з Кіровоградщини та мешканець Дніпропетровської області.

Підозрювані розповсюджували в кількох областях України особливо небезпечну психотропну речовину – «Альфа-PVP». Для цього вони використовували загальну групу у соцмережі з кількома закритими ТГ-каналами зі збуту наркотиків. У чатах підшуковували замовників товару, який надалі збували шляхом «закладок».

Під час обшуків в учасників групи виявлено та вилучено понад 500 г психотропної речовини «Альфа-PVP», засоби зв’язку, банківські карти та чорнові записи протиправної діяльності.

За клопотанням прокурорів усім трьом підозрюваним групи обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

У межах слідства перевіряється причетність до протиправної діяльності й інших осіб, зокрема тих, хто адміністрував інтернет-платформи мережі.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.