Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збори прокурорів Офісу Генпрокурора обрали шість делегатів на Всеукраїнську конференцію прокурорів

У п’ятницю, 19 липня 2024 року, відбулися збори прокурорів Офісу Генерального прокурора для обрання делегатів на Всеукраїнську конференцію прокурорів - найвищий орган прокурорського самоврядування. Участь у зборах взяли 934 прокурори. 

Відкриваючи збори, Генеральний прокурор Андрій Костін зазначив, що сфери правосуддя та безпеки є ключовими в контексті переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Серед завдань, що випливають з міжнародних зобов’язань України, посилення інституційної спроможності КДКП, удосконалення дисциплінарної процедури стосовно прокурорів і діяльності органів прокурорського самоврядування.

Шляхом таємного голосування із 13 кандидатів учасники зборів обрали шість делегатів, які представлятимуть Офіс Генерального прокурора на Всеукраїнській конференції прокурорів. Делегатами обрано прокурорів Сергія Шмаленю, Олексія Клименка, Олексія Ганжу, Івана Кісілевича, Ірину Горбань та Максима Червоного.

Серед основних питань, які будуть розглянуті на Всеукраїнській конференції прокурорів, – призначення п’яти прокурорів до складу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів і двох членів Ради прокурорів України, а також затвердження змін до Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів.