Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збитки державі понад 1,8 млн грн – ексначальнику КЕВ м. Дніпра повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру колишньому начальнику КЕВ м. Дніпра за фактами службового підроблення, розтрати чужого майна та бездіяльності військової влади (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 426 КК України).

За даними слідства, у травні 2018 року між КЕВ м. Дніпра та приватним підприємством укладено договори про виконання топографо-геодезичних та землевпорядних робіт із землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

У листопаді 2018 року ексначальник до офіційних документів ‒ актів прийому-передавання виконаних робіт вніс завідомо неправдиві відомості про  повне виконання робіт, що не відповідало дійсності.

У подальшому, на підставі цих актів КЕВ м. Дніпра безпідставно перерахував приватному підприємству понад 1,8 млн грн бюджетних коштів, завдавши державі збитків на вказану суму.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі третього слідчого відділу територіального управління ДБР, розташованого у м. Дніпрі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.