Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збирав та передавав представникам країни-агресора дані про ЗСУ у Миколаєві – до 8 років позбавлення волі засуджено місцевого мешканця

За публічного обвинувачення Миколаївської обласної прокуратури суд визнав винним мешканця міста Миколаєва у несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення, розміщення ЗСУ та у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників ( ч. 3 ст. 114-2, ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Йому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Прокурори довели, що упродовж квітня-червня 2022 року чоловік, будучи активним учасником телеграм-каналу проросійської спрямованості, декілька разів поширив у ньому інформацію про розташування на території Миколаєва бойових позицій Збройних Сил України. При цьому зазначив конкретні координати. Отримані дані окупанти планували використати для підготовки ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських захисників.

Також він поширював інформацію про виправдовування збройної агресії рф проти України та дискредитував дії військових ЗСУ.

1 липня 2022 року його було затримано. Увесь час він перебував під вартою.

У суді інформатор визнав свою провину. Він щиро розкаявся та заявив, що повністю переосмислив свої дії та змінив власні погляди щодо війни в Україні.

Вирок не набув законної сили, оскільки є час на його апеляційне оскарження.