Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збирав для ворога інформацію про підрозділи ЗСУ та критичну інфраструктуру Запоріжжя – викрито місцевого жителя

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у державно зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, колишній правоохоронець, звільнений з органів МВС України у 2011 році, добровільно надав згоду спецслужбам країни-агресора на проведення підривної діяльності проти України.

Підробляючи таксистом, він багато пересувався територією Запоріжжя та на фото або відео фіксував місця базування і переміщення підрозділів ЗСУ. Також у такий спосіб він збирав дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури і наслідки ворожих ударів по обласному центру.

Добуту за вказівками куратора інформацію передавав через Telegram. Отримані від нього розвіддані ворог щонайменше двічі використав для нанесення ураження по інфраструктурі Запоріжжя.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КК України. Наразі суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Слідство триває.

Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі співробітниками Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.