Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Захист інвестицій перебуває серед топ-запитів ключових бізнес-асоціацій

В Офісі Генерального прокурора відбулася робоча зустріч із представниками Американської торговельної палати в Україні щодо захисту прав та інтересів підприємців.

У ній взяли участь начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора Олексій Бонюк, начальник Управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів цього департаменту Олександр Максименко, а також начальники відділів Олена Панасенко та Валерій Зимогляд.

На зустрічі обговорили низку питань, що стосуються координації зусиль у питаннях забезпечення належних безпекових умов та відновлення порушених прав інвесторів. За інформацією представників Американської торговельної палати, абсолютна більшість членів асоціації продовжують роботу в Україні та планують і надалі розвивати бізнес. Крім того, понад 100 нових компаній приєднались до асоціації протягом останнього періоду.

Приділили увагу питанням комплексної протидії фальсифікації лікарських засобів, поновленню та захисту прав найбільших зернових компаній в Україні в рамках поточних кримінальних проваджень. Представники бізнес-асоціації поділилися своїми думками щодо роботи в контексті боротьби з нелегальним ринком тютюнових виробів в Україні та озвучили свої пропозиції щодо посилення співпраці в цій сфері.

Олексій Бонюк зазначив, що захист інвесторів є ключовим пріоритетом роботи органів прокуратури. Постійний діалог між Офісом Генпрокурора та бізнес-асоціаціями дозволяє ефективно долати всі наявні виклики у сфері захисту інвестицій та підвищувати інституційну спроможність правоохоронної системи.

«Ми розуміємо, в яких складних умовах продовжує працювати бізнес в Україні та дуже цінуємо той факт, що більшість членів Американської торговельної палати й далі розвивають бізнес. Це нас надихає. Ми зі свого боку істотно докладаємо зусиль щодо удосконалення роботи правоохоронної системи та створення умов, в яких компанії відчуватимуть реальну підтримку та захист у складний час», – резюмував начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій.

Сторони висловили взаємну вдячність за злагоджену роботу та оперативне реагування на основні питання в рамках співпраці, домовились продовжити спільну роботу над ефективним забезпеченням захисту інтересів підприємців та окреслили подальші шляхи розвитку відносин.