Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодів коштами Харківської митниці під час будівництва «штрафмайданчику» – судитимуть підрядника

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактами заволодіння майном та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що керівник підрядної організації, діючи за попередньою змовою із заступником начальника Харківської митниці ДФС та особою, яка здійснювала технічний нагляд, у квітні-травні 2019 року уклали договір на виконання робіт з капітального ремонту площадки. Вона призначалася  для зберігання затриманих транспортних засобів на території міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Гоптівка» митного поста «Щербаківка». Договір фактично не було виконано.

В подальшому обвинувачений разом зі спільниками заволоділи державними коштами на загальну суму майже мільйон гривень. Вони перерахували їх за будівельні роботи, які фактично не були виконані.

Обвинувачений, діючи спільно із заступником начальника Харківської митниці ДФС, підписав підроблені первинні документи з метою маскування вчиненого злочину.

Досудове розслідування здійснювалося Головним слідчим управлінням ДБР.

Раніше до суду передано обвинувальний акт стосовно керівника митниці. Третій співучасник перебуває у розшуку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.