Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад 600 тис грн на ремонті дороги – на Запоріжжі судитимуть директора підприємства-підрядника

За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора підрядної організації за фактом заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2017 році підприємство-підрядник за договором виконувало роботи з капітального ремонту дорожнього покриття, на які органом місцевого самоврядування з місцевого бюджету виділено 1,2 млн грн. Директор підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, внесла неправдиві відомості до актів прийому-передачі, якими удвічі завищила вартість фактично виконаних робіт. За цих обставин сільською радою на рахунки підрядної організації перераховано зайві бюджетні кошти на загальну суму понад 600 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділенням поліції № 2 Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури