Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння понад 1 млн грн під час ремонту військової частини – підозрюють підрядників та ексзаступника командира

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру колишньому директору одного з приватних підприємств м. Харкова та інженеру з технічного нагляду за фактами заволодіння майном та службового підроблення (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Також ексзаступнику командира військової частини повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України).

За даними слідства, під час виконання будівельних робіт на території однієї з військових частин Харківщини підозрювані закупали обладнання за завищеною втричі ціною. Також вони не виконували заплановані договором роботи.

Ексзаступник командира військової частини не виконав покладених на нього обов’язків та без здійснення належного контролю затвердив своїм підписом акти виконаних робіт.

Це привело до збитків державі - 1,14 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Полтава.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.