Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволодіння коштами оборонного підприємства на майже мільйон гривень – викрито організовану злочинну групу

За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону повідомлено про підозру службовцю одного з підприємств ДК «Укроборонпром» та ще двом особам за фактами заволодіння майна, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та підроблення документів (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 28, ч. 3 та ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, учасники організованої злочинної групи, скориставшись можливостями одного з її учасників – службової особи ДП, створили дискримінаційні умови проведення торгів для перемоги у них виключно підконтрольних суб’єктів господарювання. Також вони придбали несертифіковане обладнання, яке не відповідало вимогам тендерної закупівлі, на одному з торгівельних майданчиків Східної Азії. В подальшому учасники групи з метою надання цьому обладнанню вигляду виробника нібито канадського бренду, а також приховування реального виробника, підробляли та використовували підроблені документи, які посвідчують якість продукції, її вартість та доцільність закупівлі ДК «Укроборонпром».

Таким чином, під час виконання договору на поставку деталей для плазмової різки металу, зловмисники заволоділи грошовими коштами підприємства на загальну суму понад 900 тис грн.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ Головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Спеціалізованої прокуратури у військовій

та оборонній сфері Центрального регіону