Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволоділи правами на 16 гідротехнічних споруд вздовж річки Дніпро – судитимуть двох адвокатів

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох адвокатів за фактом шахрайства (ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190 КК України).

Слідством встановлено, що у червні 2018 року адвокат звернувся до Головного управління Національної поліції у місті Києві з заявою про «знахідку на речі у вигляді майнових прав» на 16 гідротехнічних споруд уздовж річки Дніпро. Вони розташовані у парку «Наталка», на півострові «Собаче гирло», на острові «Оболонський» та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів на території Києва та Київської області.

У подальшому на підставі листа слідчого столичної поліції адвоката визначено зберігачем цієї «знахідки» та передано йому майнові права на гідротехнічні споруди, які в силу закону повинні перебувати у власності територіальної громади.

Продовжуючи злочинні дії, адвокат уклав з директором підконтрольного товариства, який також є адвокатом, договір купівлі-продажу майнових прав на ці об’єкти. Тим самим він створив видимість їх придбання на користь підприємства, в якому є засновником.

Загальна площа земельних ділянок, якими заволодів адвокат, становить понад 36 га.

Згідно висновку експерта ринкова вартість земельних ділянок та прав, пов’язаних із земельними ділянками, становить понад 400 млн грн.

Наразі на ці гідротехнічні споруди накладено арешт.

Крім того, окружною прокуратурою до суду подано позовні заяви щодо скасування рішень про державну реєстрацію прав на ці об’єкти за учасником схеми.

Слідство відносно інших учасників злочину триває.

Викрито протиправні дії прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП ГУ НП в м. Києві за матеріалами центрального апарату СБУ.