Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволоділи понад 450 тис грн під час ремонту укриття садочка – на Київщині повідомлено про підозру посадовцю міськради та підряднику

Ювенальні прокурори Бориспільської окружної прокуратури повідомили про підозру начальнику відділу освіти Переяславської міської ради за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України) та директору товариства за фактом заволодіння чужим майном (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у лютому – квітні 2023 року між відділом освіти Переяславської міської ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір про надання послуг з ремонту укриття закладу дошкільної освіти міста Переяслав.

Підрядник залучив до виконання будівельних робіт у садочку вільнонайманих працівників, а звітуючи про результати виконаних робіт, вніс до офіційних документів неправдиві відомості. Він значно завищив обсяги та вартість фактично виконаних робіт і підписав їх.

Посадова особа відділу освіти, не перевіривши належним чином обсяг та якість цих робіт, засвідчив акти своїм підписом. На підставі цих документів підприємству перерахували кошти.

Згідно з висновками будівельно-технічної та економічної експертиз підряднику надлишково перераховано з бюджету майже 455 тис грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та арешту їхнього майна.

Досудове розслідування здійснюється Бориспільським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – Бориспільським РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.