Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заволоділи коштами на ремонт школи – на Чернігівщні ексначальник відділу освіти РДА та керівник товариства проведуть 4 роки за ґратами

За принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури суд визнав винними ексначальника відділу освіти однієї з районних держадміністрацій Чернігівської області та керівника товариства-підрядника у заволодінні бюджетними коштами шляхом службового підроблення та зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України).

Прокурор довів, що керівник місцевого товариства за попередньою змовою з посадовцем у лютому 2018 року підробив документи під час капітального ремонту покрівлі Козелецької загальноосвітньої школи. Збитки державі склали 108 тис грн.

Вироком суду керівнику підрядної організації та експосадовцю призначено покарання – 4 роки позбавлення волі. Також вони позбавлені права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки. На користь держави стягнуто всю суму незаконно отриманих грошових коштів.

На даний час вирок законної сили не набрав.