Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Завдяки прокуратурі державі повернуть Благодатненське водосховище на Миколаївщині

Суд задовольнив позов Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області. Фізичну особу – підприємця зобов’язано повернути територіальній громаді земельну ділянку з водним об’єктом загальнодержавного значення – Благодатненським водосховищем вартістю більше 40 млн грн.

Прокуратура встановила, що у 2006 році між Арбузинською райдержадміністрацією та фізичною особою – підприємцем укладено договір оренди земельної ділянки площею 101 га з розташованим на ній водним об’єктом площею понад 68 га в межах Благодатненської сільської ради. 

Однак, після закінчення строку його дії підприємець земельну ділянку не повернув та продовжує здійснення діяльності з вилову риби на водосховищі.

Згідно законодавства водний об’єкт визначено окремим від земельної ділянки об’єктом. Його передача в оренду відбувається за окремим договором у комплексі із земельною ділянкою.

При цьому за оренду водного об’єкта та земельну ділянку справляється окрема орендна плата, що є істотними умовами таких договорів.

Зважаючи на бездіяльність власника земельної ділянки водного фонду та реагуючи на порушення інтересів держави, окружною прокуратурою пред’явлено позов до суду. Суд задовольнив його у повному обсязі.