Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримував громадян України та передавав їх представникам окупаційної влади на Херсонщині – судитимуть жителя Донеччини

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Новогродівки Донецької області за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що громадянин України на початку березня 2022 року добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до збройного воєнізованого формування – «113 стрелковый полк мобилизационного резерва ДНР».

У березні-червні 2022 року обвинувачений на посаді командира взводу брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України поблизу тимчасово окупованих сіл Томина Балка, Широка Балка та інших населених пунктів Херсонської області.

Він здійснював матеріально-технічне забезпечення очолюваного взводу, забезпечував обслуговування автомобілів підрозділу та здійснював охорону тимчасово окупованих територій України.

Також він брав участь у пошуках і затриманні громадян з проукраїнською позицією та передавав їх окупантам.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.