Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Затримано чергового інформатора фсб рф, який передавав ворогу координати місць дислокації військових підрозділів ЗСУ на Сумщині

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури жителю м. Середина-Буда Шосткинського району повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік був залучений оперативним співробітником фсб рф до конфіденційного співробітництва оперативним. На виконання завдань куратора з листопада 2022 року він збирав та передавав інформацію щодо перебування військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України на території Шосткинського району Сумської області.

Координати місць розташування військових формувань та їхню кількість агент надсилав ворогу за допомогою одного з месенджерів.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.