Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заробляли мільйонні прибутки на продажу фальсифікованого алкоголю – у Житомирі викрили міжрегіональну схему

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактами підробки марок акцизного податку та використання їх на фальсифікованих алкогольних напоях з метою збуту (ч. 1 ст. 199 КК України).

За даними слідства, злочинну схему розробила група осіб із 7 жителів Житомирської, Харківської та Київської областей.

Ділки протягом 2022-2023 років виготовляли підроблені марки акцизного податку та використовували їх на алкогольних напоях сумнівної якості. Оптовий склад знаходився у Харкові. Звідти фальсифікат доставляли до Житомира для роздрібної торгівлі.

Продукція реалізовувалася у значних масштабах. Злочинна діяльність приносила приватним особам мільйонні прибутки.

Наразі у рамках кримінального провадження в Житомирі, Харкові та Білій Церкві проведено понад 20 обшуків: за місцем проживання фігурантів, у торгових точках, складських приміщеннях та автомобілях, де зберігався алкоголь для продажу.

Під час обшуків виявлено та вилучено понад 15 тонн фальсифікованого алкоголю. Його орієнтовна вартість – близько 1,5 млн грн. 

Також вилучено майже 800 тис грн готівки, ймовірно, отриманої від незаконної діяльності, робочі ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи, транспортні засоби.

Готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.

Досудове розслідування триває. Встановлюються обставини скоєння злочину та причетність інших осіб.

Викриття злочинної діяльності проводилося прокурорами спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Житомирській області та Житомирським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.