Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заперечували збройну агресію рф та закликали до співпраці з ворогом – у колабораціонізмі підозрюються четверо мешканців Дніпропетровщини

За процесуального керівництва Павлоградської окружної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у період повномасштабного вторгнення рф в Україну двоє жінок поширювали у забороненій російській соціальній мережі дописи на підтримку ворожих військ та захоплення території нашої країни.

Ще двоє чоловіків зі стійкими проросійськими переконаннями розміщували на власних сторінках у соцмережі публікації із закликами підтримувати окупаційну владу держави-агресора.

Під час обшуків за місцями проживання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Судова лінгвістична експертизи підтвердила наявність в опублікованих матеріалах заперечення здійснення збройної агресії проти України та заклики до підтримки дій держави-агресора.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі співробітниками Управління СБУ в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.