Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заперечення збройної агресії РФ та схвалення окупації – на Полтавщині підозрюються шкільна вчителька і громадянин РФ

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури повідомлено про підозру вчительці полтавської школи та громадянину РФ, які виправдовували і підтримували збройну агресію РФ проти України.

За даними слідства, жителька Полтави - вчителька у місцевій школі під час онлайн уроків розповідала учням про правомірність окупації частини території України. Вона глорифікувала військовослужбовців РФ і зневажливо висловлювалася про бійців окремого загону спеціального призначення «Азов». Наразі жінка звільнена з роботи.

Інший підозрюваний – громадянин РФ у грудні 2020 року приїхав до Лубенського району Полтавщини, щоб доглядати за своєю матір’ю. Після повномасштабного вторгнення він у розмовах з місцевими жителями говорив про збройну агресію РФ проти України як про «звільнення від нацизму» і «громадянську війну».   

Обом інкримінують заперечення, виправдування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України та тимчасової окупації частини території України (ч. ч. 1, 2 ст. 436-2 КК України).

 Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.