Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заочно повідомлено про підозру учаснику НЗФ РФ, який незаконно утримував українських громадян у підпільній в’язниці «Ізоляція»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури уродженцю м. Донецька заочно повідомлено про підозру у торгівлі людьми, участі у терористичній організації і не передбачених законом воєнізованих формуваннях, порушенні законів та звичаїв війни, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 149, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у 2017 році підозрюваний вступив до лав незаконного воєнізованого формування «Министерство государственной безопасности», що контролюється РФ. До його обов’язків входила охорона осіб, які незаконно утримувалися на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у м. Донецьку.

Конвоїру-охоронець підпільної в’язниці «Ізоляція» застосовував до позбавлених волі людей фізичне і психологічне насильство, примушував їх до важкої праці, а саме розвантаження та завантаження зброї, боєприпасів, ємностей з паливно-мастильними матеріалами.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУ НП в Донецькій області.

 

За матеріалами Донецької обласної прокуратури