Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закупка овочерізок по завищеній вартості - посадовиці Дніпровської РДА повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури та ювенальних прокурорів повідомлено про підозру начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА в розтраті коштів (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрювана є уповноваженою особою, що відповідальна за організацію та проведення процедур закупівель та оприлюднення звітів про договори, укладені без використання електронної системи закупівель в управлінні освіти Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації.

Під час проведення процедури закупівлі комплектів обладнання для обробки продуктів харчування в укриттях, посадовиця розтратила бюджетні кошти.

Вартість придбаного товару овочерізок з набором насадок виявилася завищеною на майже 300 тис грн. Управлінню освіти Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації спричинено збитки на вказану суму.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР НПУ та Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.