Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закупили тести на гепатит для засуджених, переплативши 7,7 млн грн – підозрюють керівника держустанови та підприємця

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру керівнику держустанови, яка надає медпослуги засудженим та особам взятим під варту, а також директору товариства.

Керівнику держустанови, яка належить до сфери управління Мінюсту, інкриміновано службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України). Директору товариства – службове підроблення, заволодіння майном та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, упродовж жовтня – грудня 2022 року керівник держустанови неналежно організував роботу установи при проведенні закупівлі медичних товарів – тестів на гепатит. У зв’язку з цим була невірно визначена їх вартість.

В свою чергу директор приватного товариства підробив визначені тендерною документацією документи та подав їх для участі у проведенні публічної закупівлі.

За результатами проведення процедури закупівлі він організував постачання держустанові швидких тестів для визначення гепатиту В та С за цінами, які в понад 330% та 550 % перевищують їх ринкову вартість.

Таким чином держустанова переплатила товариству за ці тести 7, 7 млн грн.

В подальшому керівник товариства перерахував їх на рахунки підконтрольного підприємства.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи, а керівника держустанови за клопотанням прокурорів відсторонили від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві за оперативного супроводу Правобережного МРВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.