Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Заклики до знищення українського народу, позбавлення України суверенітету та зміни меж її території – судитимуть російського пропагандиста

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний акт стосовно російського пропагандиста за фактами публічних закликів до геноциду, вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 442 КК України).

Слідством встановлено, що російський політтехнолог здійснював публічні заклики до геноциду українського народу, насильницької зміни конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України. У статті «Что Россия должна сделать с Украиной», опублікованій на сайті новинного видання «РИА НОВОСТИ», пропагандист публічно закликає російську владу провести так звану «денацифікацію» України, яка передбачає в першу чергу фізичне знищення військовослужбовців Збройних Сил України, «національних батальйонів» та територіальної оборони, а також встановлення повного контролю над територією України.

Також в поняття «денацифікації» України пропагандист включає необхідність здійснити ідеологічні репресії щодо українців, позбавити Україну суверенітету, а також позбавити самої назви «Україна» і утворити на території нашої держави декілька народних республік, які опиратимуться на силову підтримку Російської Федерації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Службою безпеки України.