Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зайняв псевдопосаду прокурора «прокуратури Сватівського району ЛНР» - громадянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури особі повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вступив у злочинну змову з представниками так званої «ЛНР» окупаційної адміністрації РФ. Він надав їм допомогу в утворенні та організації роботи так званої «прокуратури Сватівського району ЛНР» та зайняв псевдопосаду прокурора у незаконно створеному правоохоронному органі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.