Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зайняли посади у так званому «уряді Херсонської області» - підозрюються дві громадянки України

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури двом громадянкам заочно повідом повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсона жінки були призначені окупантами на посади в так званому «уряді Херсонської області».

Одна з підозрюваних стала «заступником міністра фінансів Херсонської області» та забезпечувала роботу бюджетної системи за стандартами РФ. Вона видавала організаційні розпорядження, пов’язані із реалізацією окупаційної політики, впроваджувала систему російського оподаткування та обігу рубля.

Інша підозрювана - мешканка Донеччини, відома своєю проросійською позицією.

Опинившись на Херсонщині, вона стала так званою «начальницею департаменту праці та соціальної політики Херсонської області», а пізніше отримала «підвищення» до «міністра праці та соціальної політики».

На посаді підозрювана «опікувалася» життям місцевого населення, про що свідчили лише численні відеозаписи для росЗМІ.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюються УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.