Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зайняли посади у псевдоправоохоронному органі «МВД ЛНР» - трьом мешканцям Луганщини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній діяльності трьом мешканцям Луганщини (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані добровільно зайняли посади т.в.о. керівників «Сватовского РОВД МВД ЛНР», «Новопсковского РОВД МВД ЛНР» та заступника начальника управління по роботі з особовим складом «МВД ЛНР» у незаконному правоохоронному органі - «МВД ЛНР», створеному на тимчасово окупованій території Луганської області.

Вони активно підтримують збройну агресію РФ проти України, беруть участь у брифінгах, зустрічах з населенням та дають інтерв’ю представникам окупаційних ЗМІ.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.