Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зайняли керівні посади в псевдоміністерствах на окупованій території Запорізької області – підозрюються двоє громадян України

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури двом псевдопосадовцям повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року жителька Донеччини була призначена окупантами «начальником главного управления финансов, имущественных и земельных отношений военно-гражданской администрации Запорожской области».

У грудні жінка отримала «підвищення» та очолила так зване «Министерство финансов военно-гражданской администрации Запорожской области».

До сфери її діяльності входило переналаштування фінансової системи регіону під стандарти країни-агресора: введення в обіг російського рубля та облік ліцензованих суб’єктів, які ведуть господарську діяльність.

Інший підозрюваний був директором дитячо-юнацької спортивної школи Мелітополя. Він прийняв пропозицію очолити так званий «департамент культуры, спорта и молодежи военно-гражданской администрации г. Мелитополь».

Пізніше його призначили заступником міністра в новоствореному псевдооргані - «Министерстве культуры, спорта и туризма военно-гражданской администрации Запорожской области».

Працюючи на ворога він забезпечував реформування галузі культури та спорту під стандарти РФ. Особисто проводив зібрання зі спортивними тренерами, яких схиляв до співпраці з представниками держави-агресора. Батькам учнів «пропонував» відновити навчальний процес у спортивних школах за програмою країни-агресора.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.