Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Загиблi, поранені та жахливi руйнування у центрі Одеси внаслiдок масованого обстрiлу ворогом – прокурори розпочали провадження

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, в ніч на 23 липня ворог вчергове здійснив масований обстріл Одеси. За попередніми даними, стріляли ракетами «Калібр», Х-22, «Онікс», «Іскандер –К» та «Іскандер-М».

Внаслідок обстрілу загинув 49-річний чоловік. Щонайменше 19 місцевих жителів отримали множинні поранення, серед них 4 дітей. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Через атаку ворога пошкоджено та зруйновано значну кількість цивільних об’єктів. Багатоквартирні та приватні будинки, офісні приміщення, автомобілі та Спасо-Преображенський собор.

На місцях подій працюють прокурори, слідчі СБУ та працівники поліції, які фіксують черговий воєнний злочин рф. Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

Андрій Костін щодо масованого нічного обстрілу Одеси:

"Одеса. Щонайменше одна людина загинула. Багато поранених. росія вкотре доводить, що її головна мета - вбивати мирних українців. А розмови про російську духовність — брехня. Ракетами атакували історичний центр — пам’ятку під захистом ЮНЕСКО. Зруйновано найбільший православний храм міста.

Єдині традиції, які реально шанує і продовжує росія — традиції людожерських тоталітарних режимів.

Цей храм вже руйнували — у 36-му році. Незалежна Україна відновила його.

Хочу запевнити всіх одеситів — ми знайдемо та покараємо всіх причетних до цих злочинів. А храм та пам’ятки відновимо. Так вже було і ми з цим впорались".