Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечував медичним обладнанням та лікуванням російських військових – судитимуть окупаційного «міністра» з Криму

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно окупаційного міністра охорони здоров’я Республіки Крим за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачуваний організував забезпечення необхідним медичним обладнанням, лікарськими засобами та спеціальним автотранспортом російські військові формування, які беруть участь у війні проти України.

Очільник окупаційного відомства всіляко підтримує збройну агресію РФ проти України та підлаштовує роботу системи охорони здоров’я до потреб російських військових.  

Після окупації півострова обвинувачуваний займав різні посади у незаконно створених окупаційних органах влади. Зокрема, головного лікаря Судакської міської лікарні, пізніше – «першого заступника міністра охорони здоров’я РК». У липні 2022 року він добровільно обійняв посаду «міністра охорони здоров’я Республіки Крим».

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУ СБУ в АР Крим та м. Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.