Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечували вогневе ураження позицій ЗСУ - підозрюються двоє снайперів і гранатометник окупаційних військ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам України повідомлено про підозру у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, у 2015 році мешканець Старобешівського району добровільно вступив до так званого «1-го армійського корпусу міністерства оборони днр» і служив старшим снайпером на блокпостах у с. Романівському Запорізької області. Повернувшись на Донеччину, він здійснював бойові виходи з метою розвідки та вогневого ураження сил оборони України біля с. Красний Партизан Ясинуватського району. 

Другий доброволець з лютого 2023 року був снайпером, воював поблизу с. Веселого, с. Піски, смт Верхньоторецького, а також в районі міст Моспине, Донецьк і Маріуполь. Крім того, виконував бойові завдання у лавах «114-ї бригади стрілкового взводу снайперів». 

Ще один донеччанин з 2016 року служив за контрактом у «відділі боротьби із тероризмом внутрішніх військ мвс днр». З початку збройної агресії рф воював у «1-й Слов’янській бригаді» вс рф на посаді помічника гранатометника та відповідав за програмне забезпечення техніки у штабі окупантів. За новим контрактом із фейковим міністерством оборони квазіреспубліки підозрюваний проходив бойове злагодження на полігоні у м. Моспине та брав участь у боях з ЗСУ.

Восени 2023 року трьох підозрюваних затримали українські військовослужбовці в районі с. Красногорівки Покровського району. 

Досудове розслідування здійснює ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.