Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Забезпечення перевезень військової техніки країни-агресора – повідомлено про підозру директору так званої залізниці «ЛНР»

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у вчиненні дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та державній зраді (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у травні 2019 року житель Луганська добровільно обійняв посаду так званого «директора Державного унітарного підприємства ЛНР «Луганська залізна дорога».

По теперішній час підозрюваний керує зазначеним «підприємством». Він дотримується нелегітимних нормативно-правових актів, видає «організаційно-розпорядчі акти», взаємодіє з органами «державної влади ЛНР», «правоохоронними та судовими органами ЛНР».

Чоловік надає підтримку та сприяє незаконним збройним формуванням окупаційних адміністрацій «ДНР» і «ЛНР» та військовослужбовцям ЗС РФ. Допомагає їм чинити збройного опору ЗСУ шляхом забезпечення перевезень їхньої військової техніки залізничним транспортом.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.