Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За заволодіння майном приватного та державного підприємств на понад 72 млн грн судитимуть ексдиректора ДП НААН

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора державного підприємства, яке входить до структури Національної академії аграрних наук України.

Йому інкриміновано шахрайство, службове підроблення, приховування документів та протиправне заволодіння грошовими коштами державного підприємства (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 357, ч. 3 ст. 206-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, аби заволодіти майном приватного підприємства, одночасно уклав декілька різних договорів контрактації сільськогосподарської продукції з цим підприємством та іншими товариствами. Для реалізації злочинного плану підробив офіційні документи.

Урожай сільськогосподарських культур відповідно до умов договору приватному підприємству не був переданий. Натомість сільгосппродукцію за сприяння директора держпідприємства фактично передано третім особам, а фінансово-господарські документи приховано.

Сума збитків, завданих приватному підприємству, склала понад 71 млн грн.

Також обвинувачений попередньо передав у розпорядження електронний ключ для доступу у систему «КЛІЄНТ-БАНК» очолюваного державного підприємства. А після відсторонення від займаної посади він у змові зі співробітниками одного з приватних підприємств підробили електронний документ та перерахували на користь цього підприємства 1,35 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Головне слідче управління Нацполіції України, оперативний супровід – Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.