Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За втручання прокуратури на рахунки Міноборони перераховано 1,3 млн грн

Київська Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону через суд домоглася стягнення з товариства на користь Міністерства оборони України 1,3 млн грн.

Встановлено, що у 2019 році між Міноборони та приватним підприємством укладено два договори про поставку для державних потреб матеріально-технічних засобів. Банк видав гарантії на ці договори, згідно з якими він зобов’язується виплатити Міністерству оборони України по кожному договору 657 тис грн у випадку невиконання чи неналежного виконання своїх зобов’язань підприємством-постачальником.

Підприємство всупереч умовам укладених договорів не виконало взяті на себе зобов'язання щодо своєчасного постачання товару. Прокурори звернулися до суду з позовами про стягнення банківських гарантій.

Господарським судом м. Києва позовні вимоги прокурорів задоволено у повному обсязі. Наразі банком на рахунки оборонного відомства сплачено обидві суми банківських гарантій. Таким чином на бюджетні рахунки Міноборони перераховано 1,3 млн грн.