Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Співпраця з ворогом – повідомлено про підозру співробітнику АТ «Херсонобленерго» та ексдиректору філії Укрпошти

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора двом громадянам повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, співробітник АТ «Херсонобленерго» у червні 2022 року добровільно погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації РФ співпрацювати з ними. Він обійняв псевдопосаду виконуючого обов’язки директора так званого «унитарного государственного предприятия «Херсоноблэнерго». Підозрюваний готував та передавав представникам країни-агресора активи акціонерного товариства.

Також встановлено, що колишній директор філії Херсонська дирекція АТ «Укрпошта» співпрацює з представниками так званої «Военно-гражданской администрации Херсонской области». Він сприяв закупівлі в РФ матеріального обладнання для функціонування поштових відділень, вживав заходи щодо підготовки та передачі матеріальних ресурсів Херсонської дирекції АТ «Укрпошта». Крім того підозрюваний схиляв працівників пошти до співпраці з окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників ГУ «Д» Департаменту захисту національної державності СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.