Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За службу ворогу експоліцейському на Донеччині повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому дільничному інспектору патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов’янськ управління патрульної поліції в Донецькій області заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах збройного конфлікту (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, з квітня по липень 2022 року підозрюваний, перебуваючи в окупованому м. Лимані, зрадив присязі працівника правоохоронного органу України. Він добровільно погодився на співпрацю з ворогом та обійняв псевдопосаду у так званій «народній міліції ДНР».

Підозрюваний доставляв затриманих та заарештованих цивільних, в тому числі із приміщення захопленої будівлі відділу поліції № 3 Краматорського райуправління Головного управління Нацполіції в Донецькій області, до місць примусових робіт.

Громадяни мали збирати тіла загиблих військових та мирних мешканців на території міста.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.