Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За незаконні рубки дерев на понад 21 млн грн збитків судитимуть трьох експрацівників лісового господарства на Волині

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишніх посадовця Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, його підлеглого та інженера ДП «Любомльське лісове господарство».

Їм інкриміновано незаконну порубку дерев та перевищення службових повноважень (ч. 1 ст. 28 ч. 4 ст. 246 та ч. 3 ст. 365 КК України).

Розслідуванням встановлено, що перший заступник начальника-головний лісничий облуправління лісового та мисливського господарства спільно зі спеціалістом цього управління та інженером лісгоспу незаконно видавали лісорубні квитки для проведення рубок на позапланових лісових ділянках.

Спеціальні дозволи надавалися без дотримання вимог законодавства і проведення оцінки впливу на довкілля для усіх суцільних рубок головного користування на понад 1 га лісу.

На території Любомльського лісництва державного підприємства «Любомльське лісове господарство» було протиправно зрубано понад 3100 дерев різних порід та діаметрів. Збитки довкіллю оцінено у понад 21 млн грн. 

Наразі заявлено цивільний позов про відшкодування завданих збитків.

Досудове розслідування здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.