Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За матеріалами Офісу Генпрокурора до суду подано позов про націоналізацію активів власників найбільшого в рф гірничо-металургійного холдингу

За матеріалами Офісу Генерального прокурора Мін’юст України подав до ВАКС позов про застосування до двох російських олігархів та їхнього найближчого оточення санкції у вигляді стягнення в дохід держави їхніх активів. Цим позов передбачена націоналізація їхнього майна вартістю понад 1 млрд грн, яке перебуває на території України.

Розслідуванням встановлено, що, наближені до керівництва держави-агресора, власники найбільшого в рф гірничо-металургійного холдингу беруть участь в одержанні вигоди від уряду росії та підтримують його. Їхні підприємства ведуть бізнес у стратегічних для російської влади секторах економіки – видобувній галузі та сфері цифрових технологій.

Також встановлено, що один з олігархів є власником російського видавничого дому «Комерсант». У публікаціях друкованих видань систематично здійснюється ідеологічна підтримка дій держави-агресора шляхом глорифікації президента рф та військовослужбовців, які беруть участь у веденні військових дій в Україні. А також виправдовується та визнається правомірною збройна агресія проти України, окупація її територій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, (ст. 110-2 КК України) здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України, за оперативного супроводження співробітників Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.