Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За матеріалами Офісу Генпрокурора націоналізовано майно російського олігарха, наближеного до президента держави-агресора

Вищим антикорупційним судом задоволено позов Міністерства юстиції України та стягнуто в дохід держави належні російському олігарху 350 об’єктів власності.

Серед них: корпоративні права заводів та кар’єрів, комплекс морського порту, квартири, адміністративні будівлі, виробничі цехи, сотні одиниць транспортних засобів та спеціальної техніки, 32 млн грн грошових коштів.

Загальна вартість націоналізованих активів перевищує 2 млрд грн.

ісце цього олігарха у світі було визначено чітко — Україна, США та ЄС наклали на нього санкції. Сьогодні нарешті зроблено наступний крок — стягнення злочинних активів на користь держави", - заявив Андрій Костін.

"Він безпосередньо причетний до воєнних злочинів, які чинить рф — вбивств мирних громадян та руйнування українських міст, адже саме його холдинг серед тих, хто забезпечує сировиною ворожий оборонно-промисловий комплекс. З цієї сировини, в тому числі й українського походження, виготовляли зброю, з якої сьогодні вбивають українців", - додав Генпрокурор.

Довідково: За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом планування, підготовки та розв’язування РФ агресивної війни проти України (ст. 437 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території України діє група з 12 компаній, власником яких є громадянин РФ.

Підприємства протягом десятиліть забезпечували сировиною російський алюмінієвий холдинг. Він належить підсанкційному російському олігарху. Підставами для їх застосування стало відмивання грошей в інтересах президента держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Матеріали кримінального провадження стали підставою для пред’явлення Міністерством юстиції до Вищого антикорупційного суду позову про націоналізацію активів росолігарха.

Офіційна сторінка Генерального прокурора