Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За колабораціонізм судитимуть шістьох псевдопосадовців при окупаційній владі РФ на Луганщині

Прокурори Луганської обласної, Старобільської, Сєвєродонецької та Сватівської окружних прокуратур скерували до суду обвинувальні акти стосовно шістьох громадян за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що після повномасштабного вторгнення РФ обвинувачені почали активно співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора. Вони погодилися на пропозицію ворога обійняти «керівні посади».

Місцевий житель у червні 2022 року був так званим «в.о. голови адміністрації м. Сєвєродонецька».

Четверо фігурантів «керували» органами житлово-комунального господарства в м. Рубіжне, смт Нижня Дуванка Сватівського району, с. Чмирівка Старобільського району та Кремінському районі так званої «ЛНР».

Житель Сватівщини призначений на посаду так званого «головного лікаря державної установи «Кремінська центральна районна багатопрофільна лікарня ЛНР».

Усі обвинувачені організовували життєдіяльність в населених пунктах за російським законодавством. Виконували організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконно створених органах влади та утверджували окупаційну політику.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.