Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За колабораційну діяльність судитимуть трьох тюремників з Херсонщини

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох працівників Північної виправної колонії № 90 в м. Херсон за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені після захоплення міста збройними силами РФ перейшли на бік ворога. Вони добровільно погодились обійняти так звані керівні посади у незаконно створених окупаційною владою каральних установах.

Йдеться про першого заступника начальника виправної колонії, який погодився стати її так званим «керівником», головну бухгалтерку виправної колонії, яка очолила бухгалтерію «Управления службы исполнения наказаний Херсонской области» та помічника начальника виправної колонії, який був призначений так званим керівником «Херсонського следственного изолятора».

Працюючи у незаконно створених правоохоронних органах, вони активно підтримували збройну агресію РФ проти України та виконували вказівки окупантів.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу ГУ ВБ СБУ.