Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За колабораційну діяльність до 10 років позбавлення волі засуджено пропагандиста з Луганщини

За підтримання публічного обвинувачення прокурором Рівненської обласної прокуратури жителя Луганщини визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Прокурор у суді довів, що навесні 2022 року після окупації м. Старобільськ Луганської області чоловік вступив у злочинну змову з окупаційними військами російської федерації та контрольованими ними представниками так званої «ЛНР».

Він добровільно зайняв псевдопосаду «начальника відділу культури, молоді та спорту адміністрації Старобільського району ЛНР».

Чоловік займається поширенням російської пропаганди, культури та мови на території окупованого району.

Вироком суду чоловіка засуджено до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування пов`язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення строком 15 років.

Крім того, згідно з рішенням суду, конфіскації підлягає майже 9 га землі та 1/4 будинку, який перебуває у його власності.

У зв'язку із переховуванням обвинуваченого на окупованій території, судовий розгляд здійснювався за спеціальною процедурою in absentia.