Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
За держзраду та колабораціонізм судитимуть начальника псевдоправоохоронного органу на тимчасово окупованій Херсонщині

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону направлено до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Херсонщини за фактами державної зради, колабораційної діяльності та дезертирства (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 4 ст. 408 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений у червні 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонської області, не з’явився до місця несення військової служби.

У подальшому він перейшов на бік ворога та добровільно обійняв посаду начальника незаконного правоохоронного органу, створеного представниками окупаційної влади РФ на тимчасово окупованій території Херсонської області. На цій псевдопосаді він працював до серпня 2022 року.

Йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління СБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.